آیا می‌توان پرونده را در طول دادرسی متوقف کرد؟

گاهی ممکن است شاکی تمایلی به محکوم کردن و مجازات متهم نداشته باشد؛ اما از سوی دیگر اطمینانی از اصلاح یا تغییر رفتار متهم نداشته باشد. برای مثال ممکن است شخصی بابت همسایه آزاری از همسایه خود شکایت کند؛  اما پس از مدتی مشاهده کند که رفتار همسایه تغییر کرده و اسباب آزار و اذیت برطرف شده است؛ بااین‌وجود متهم باز ممکن است در آینده آزار و اذیت خود را شروع کند. حال اگر شاکی رضایت دهد و پرونده بسته شود، اگر متهم آزار و اذیت خود را شروع کند، شاکی باید مجدداً شکایت کرده و روال گذشته را مجدداً تکرار کند. این مورد علاوه بر اینکه هزینه‌های مادی برای شاکی دارد، برای شاکی بسیار دردناک نیز خواهد بود. اما چاره چیست؟ در ادامه توضیح می‌دهیم.

راهکار این است که شاکی می‌تواند روند پرونده را برای مدتی متوقف کند؛ البته با یک شرط مهم و آن اینکه پرونده در مرحله دادرسی بوده و در دادسرا جریان داشته باشد. در این صورت شاکی می‌تواند به دادسرا مراجعه کرده و درخواست ترک تعقیب متهم را نماید. در این صورت تا یک سال روند پرونده متوقف خواهد شد. حال اگر متهم مجدداً شروع به آزار و اذیت نماید، شاکی بلافاصله به دادسرا مراجعه کرده و درخواست جریان یافتن پرونده را می‌دهد. اما اگر شاکی  در این یک سال درخواست جریان یافتن پرونده را ندهد، پرونده ملغی خواهد شد.

اما اگر پرونده به مرحله دادگاه رسیده  باشد، دیگر امکان تقاضای ترک تعقیب وجود ندارد. پرونده در دادگاه باید حتماً تعیین تکلیف شود. در این صورت شاکی یا بایستی رضایت دهد و یا پرونده را تا انتها پیگیری کرده و حکم صادر شود. البته شاکی در هر مرحله از پرونده می‌تواند از پیگیری پرونده منصرف شود. در این صورت  نیز درنهایت پرونده بسته خواهد شد.


مجموعه پرسش و پاسخ

ما با ارائه خدمات وکالت برای همشهریان اسلامشهری به بهترین شکل از حق‌وحقوق موکلین خود دفاع می‌کنیم.