در مواردی که شخصی در حوزه ضرب و جرح یا بروز تصادف رضایت می‌دهد، این رضایت قابل برگشت نیست؛ به این معنا که شخص نمی‌تواند مجدداً نسبت به همان مورد ادعای شکایت کند. با این حال، یک استثناء مهم وجود دارد: اگر آسیب به سر وارد شده باشد، دادگاه هنگام صدور رأی تصریح می‌کند که شخص می‌تواند تا یک سال پس از رأی دادگاه یا اعلام رضایت، مجدداً اقدام به شکایت نماید. دلیل این استثناء، حساسیت بالای سر و احتمال بروز عوارض طولانی‌مدت پس از ضربه یا تصادف است. به عنوان مثال، ممکن است فردی پس از تصادف به سرش آسیب ببیند و چند ماه بعد از اعلام رضایت، عوارضی مانند اختلال در بینایی یا مشکلات دیگر به تدریج بروز کنند.



با گسترش فعالیت افراد در حوزه رمز ارز، بسیاری از افراد می‌خواهند بدانند که آیا فعالیت در حوزه ارز دیجیتال قانونی هست یا خیر؟ در مطالب زیر به این پرسش پاسخ می‌دهیم.

در حال حاضر که در تاریخ 1403/03/29 هستیم، قانونی در حوزه ارز دیجیتال تصویب نشده است. ازاین‌جهت فعالیت در حوزه ارز دیجیتال به‌صورت رسمی امری قانونی محسوب نمی‌شود. از سوی دیگر قوانینی درباره منع  فعالیت در حوزه ارز دیجیتال نیز تصویب نشده است؛ پس فعالیت در حوزه رمز ارز جرم و تخلف محسوب نمی‌شود.


خیر. هیچ دفترخانه حق ثبت طلاق بدون حکم دادگاه را ندارد. حتی درصورتی‌که مرد به زن خود وکالت تام اختیار طلاق را داده باشد. در هر شرایطی درصورتی‌که زوجین قصد طلاق داشته باشند بایستی به دادگاه مراجعه کنند.


خیر! در قانون هیچ موردی عنوان نشده است که به استناد آن بتوان از پرداخت مهریه زن، جلوگیری کرد. هر شرایط و اتفاقی که بیافتد مرد ملزم به پرداخت مهریه همسر است. حتی در صورت خیانت و مسائل این‌چنینی نیز مردم بازهم ملزم به پرداخت مهریه است. دقت داشته باشید که مهریه یک حق قانونی است. مانند حق که هر شخصی بر اموال خود دارد. مهریه جزو اموال زن محسوب می‌شود؛ به این صورت که حتی اگر زن فوت کند، مهریه‌اش به وراث وی، به ارث می‌رسد. یعنی اگر زن والدین و فرزندانی داشته باشد، آن‌ها می‌توانند مبلغ مهریه را از شوهر


ازدواج سفید شرایطی است که مرد و زن بالغ بدون اینکه عقد و ازدواج‌کرده باشند باهم زندگی می‌کنند. قانون ایران و برخی از کشورهای اسلامی این امر را مشمول جرم رابطه نامشروع قلمداد می‌کنند. ازاین‌رو مجازات آن تا 99 ضربه شلاق هست.


ضابط قضایی به‌عنوان شخص مورد اعتماد دادگاه و قوه قضائیه محسوب می‌شود. گزارش ضابط قضایی در 99 درصد موارد توسط قضات مورد تائید قرار می‌گیرد. مگر اینکه شخص بتواند عدم ارتکاب جرم را  اثبات نماید.

البته که در صورت تخلف ضابط قضائیه، می‌توان این تخلف را از طریق شکایت در بازرسی یا حفاظت اطلاعات سازمان یا نهاد‌ مربوطه پیگیری کرد.


سؤال: با سلام خانمی هستم ساکن اسلامشهر، من  سال هست که به همسرم ازدواج کردیم. ایشان اصرار دارند که ما در خانه پدر و مادرشان و همراه ایشان زندگی کنیم. بنده نپذیرفتم و حالا ایشان دادخواست عدم تمکنی داده‌اند. خواستم ببینم ممکن هست که پرونده ایشان به نتیجه برسد و من چه‌کار باید بکنم؟

پاسخ: الزام به تمکین زوجه نیازمند شرایط مشخصی هست. برای مثال مرد بایستی خانه‌ای مستقل و مناسب و همچنین اسباب و وسایل مناسب برای زندگی فراهم کند. درصورتی‌که


بله!اصطلاحی حقوقی وجود دارد با این عنوان که  جهل به  قانون رافع مسئولیت کیفری نیست. یعنی اگر کسی نسبت به یک قانونی جاهل باشد و مرتکب جرم شود مجازات خواهد شد.  

در واقع بسیار پیش می آید که شخصی اطلاعات حقوقی کافی ندارد و ممکن است بدون اینکه بداند  مرتکب جرمی شود. از این رو افراد بایستی سواد حقوقی و قانونی خود را افزایش دهند.


در بسیاری از موارد ممکن است جرم توهین و تهدید به صورتی اتفاق بیافتد که شخصی که مورد توهین و تهدید قرارگرفته است مدرک یا شاهدی نداشته باشد. این سؤال بسیاری از موکلین نیز هست که آیا پرونده‌ای بدون داشتن شاهد یا مدرک دیگری در مورد توهین و تهدید به نتیجه می‌رسد یا خیر؟ لازم به ذکر است که پرونده‌های مربوط به توهین و تهدید نیاز به مدرک و شاهدِ معتبر دارند. درصورتی‌که در این پرونده‌ها مدرک یا شاهدی وجود نداشته باشد قرار منع تعقیب برای متهم صادر می‌گردد. برخی از دلایل و شواهد موردنیاز برای تهدید و


یکی از ترفندهای سارقان، سرقت کارت‌های بانکی و خرید کالا یا خدمات با این کارت‌ها است. سارقان پس از سرقت کارت در صورت داشتن پسورد به فروشگاه و مغازه‌ها مراجعه کرده و اقدام به خرید می کنند؟ خوشبختانه این مورد می تواند به سود قربانیان سرقت نیز تمام شود. زیرا در صورتی که خرید با کارت بانک مزبور در هر فروشگاهی انجام شود، اطلاعات تراکنش از جمله محل انجام تراکنش مشخص خواهد شد؛ در این صورت پلیس با استعلام از بانک می تواند به محل تراکنش وجه مراجعه کرده و اقدام بهشناسایی سارقین نماید.


بسیاری از مراجعین در مورد قوانین حقوقی اطفال سوالاتی مطرح می کنند یکی از مهمترین این سوالات این هست که اگر کودکی خطایی مرتکب شود که به واسطه آن ضررو زیانی به کسی وارد شود آی مسئولیتی متوجه کودک می شود یا خیر.برای مثال موردی بود که کودک 12 ساله ای باعث شکستن پای کسی شده بود در موارد اینچنینی به دلیل این که کودکی که به سن قانونی نرسیده باشد در قانون به عنوان سغیر در نظر گرفته می شود و به همین دلیل رافع مسئولیت کیفری است و جرم نیست و شخص تنها باید دیه شخص آسیب دیده را بپردازد .همچنین پرداخت دیه


آمار سرقت و بزهکاری در سالهای اخیر افزایش داشته است. در کنار این مورداستفاده از دوربین‌های مداربسته نیز به‌عنوان عامل بازدارنده روزبه‌روز افزایش‌یافته است.آمار استفاده از دوربین مداربسته در شهر چهاردانگه که مراکز تجاری زیادی دارد نیز بسیار بالاست.

تقریباً در هر خیابان و کوچه تعدادی مغازه و خانه مجهز به دوربین‌های مداربسته هستند. بسیار پیش می‌آید که افرادی مورد سرقت یا ضرب و شتم و... قرار می‌گیرند و برای تهیه بکاپ به امکانی که در محل حادثه دوربین مداربسته هستند مراجعه می‌کنند. اما آیا صاحبان


شاید شما هم تا به حال عبارت اشد مجازات را شنیده باشید.این عبارت در کشور ما به عنوان مجازت اعدام و مرگ جا افتاده است و زمانی که این عبارت ذکر می شود اکثر ذهن ها به سمت مجازات اعدام می رود اما این مورد همواره یه این صورت نیست.منظور از اشد مجازات بالاترین مجازات از بین چند مجازات است.برای مثال ممکن است شخصی دزدی کرده باشد و چند نوع مجازات برای این امر وجود داشت باشید و قاضی سنگین ترین مجازات را برای این عمل در نظر بگیرد که این امر را اصطلاحا اشد مجازات می گویند.

female lawyer in eslamshahr


گاهی ممکن است شاکی تمایلی به محکوم کردن و مجازات متهم نداشته باشد؛ اما از سوی دیگر اطمینانی از اصلاح یا تغییر رفتار متهم نداشته باشد. برای مثال ممکن است شخصی بابت همسایه آزاری از همسایه خود شکایت کند؛  اما پس از مدتی مشاهده کند که رفتار همسایه تغییر کرده و اسباب آزار و اذیت برطرف شده است؛ بااین‌وجود متهم باز ممکن است در آینده آزار و اذیت خود را شروع کند. حال اگر شاکی رضایت دهد و پرونده بسته شود، اگر متهم آزار و اذیت خود را شروع کند، شاکی باید مجدداً شکایت کرده و روال گذشته را مجدداً تکرار


آیا در صورت کتک زدن همسر می توان از وی شکایت کرد؟

این سوال معمولا از طرف خانم ها مطرح می شود .لازم است بدانید زنی که بیش از یک بار توسط همسرش مورد ضرب و جرح قرار گیرد در صورت اثبات در دادگاه می تواند علاوه بر مطالبه دیه درخواست تقاضای طلاق کند.

 

 


متأسفانه در جامعه ما طوری جا افتاده است که افراد گمان می‌کنند شخص طلبکار می‌تواند برای بدهکار ایجاد مزاحمت کرده و طلب خود را با زور و حتی ایجاد رعب و ترس، پس بگیرد. درصورتی‌که طلب کار بودن ابداً به کسی این حق را ایجاد نمی‌کند که اقدام به این امور نماید. این کار به لحاظ قانونی جرم بوده و مشمول مجازات است.

برای مثال اگر شخص طلب کار به مقابل درب منزل یا محل کسب‌وکار بدهکار رفته و اقدام به فحاشی، مزاحمت، بی‌آبرویی و یا تخریب نماید، شخص بدهکار


قاضی نیز مانند انسان ها جایز الخطاست و ممکن است اشتباه کند و به اشتباه حکمی صادر کند.هر از گاهی نیز خبرهایی در مورد صدور احکام سنگین اشتباه حتی در کشورهای مدرن وپیشرفته  نیز شنیده می شود.کشورها موظف هستند با رعایت کامل اصول قضایی و انجام کلیه پیش بینی های لازم ،احتمال اشتباه در صدور حکم را به حداقل برسانند ولی باز همانطور که عرض شد امکان صدور حکم اشتباه وجود دارد.اما صدور حکم اشتباه چه عواقبی دارد و متهم چطور می تواند حقوق از دست رفته خود را دریافت کند؟


براساس ماده 940 قانون مدتی، زوجینی از هم ارث می‌برند که عقد آن‌ها دائم باشد؛ در واقع  ارث در عقد موقت وجود ندارد. اما اگر شخصی تمایل داشته باشد که به شخصی که با وی عقد موقت دارد، مالی تعلق گیرد، می‌تواند با تنظیم وصیت‌نامه مالی برای وی وصیت کند.


برخی از دوستان سؤال می‌کنند که درصورتی‌که وکیل از مجرم بودن موکل آگاه باشد می‌تواند از او دفاع کند یا خیر؟ خدمت این دوستان عرض کنیم که وکیل موظف است در چهارچوب قانون از موکل خود دفاع کند و احقاق حق نماید کما اینکه بداند موکلش مجرم است.


حق‌الزحمه وکالت در صورت بروز هر نتیجه‌ای باید به‌صورت کامل پرداخت گردد. حتی اگر موکلی که در جایگاه شاکی باشد و رضایت دهد، باید حق‌الزحمه وکیل را به‌صورت کامل پرداخت کند. مگر اینکه در متن قرارداد قیدشده باشد که در صورت بروز شرایط مشخصی، موکل ملزم به پرداخت بخشی از حق‌الزحمه یا کل آن نخواهد بود.


حق‌الزحمه وکیل که حق وکالت نیز نامیده می‌شود معمولاً در چند قسط از طرف موکل به وکیل پرداخت می‌گردد. زمان پرداخت مبالغ به‌صورت توافقی بین وکیل و موکل انجام می‌شود. این مورد بیشتر بستگی به تقاضای وکیل و همچنین نوع پرونده بستگی دارد.

برای مثال برخی وکلا مبلغ الزحمه را در یک قسط دریافت می‌کنند، برخی در دو قسط، برخی سه قسط و ... . البته همان‌طور که گفته شد نوع پرونده نیز در این امر تأثیرگذار است. برای مثال اگر پرونده‌ای پیچیده باشد و مدت‌زمان رسیدگی و دفاع از آن طولانی باشد، احتمالاً تعداد اقساط نیز بیشتر خواهد


این سوال بسیاری از افراد است که آیا کسی که وکیل نیست می تواند وکالت دیگران را برعهده بگیرد ؟در این مورد در قانون به صراحت ذکر شده است که تنها افرادی می توانند در دادگاه وکالت دیگران را برعهده بگیرند که پروانه وکالت داشته باشند.بنابراین افرادی که پروانه وکالت نداشته باشند حق وکالت دیگران را در دادگاه ندارند.


فردی که زوتر از پدر و مادر خود فوت کند دیگر وارث آن‌ها نخواهد بود وارثی از آن‌ها نخواهد برد. دلیل این امر نیز واضح است. مرده از زنده ارث نمی‌برد. بنابراین برای فرزندان و همسر شخص فوت‌شده نیز حقی به‌واسطه وی برای ارث‌بری وجود نخواهد داشت.


هزینه حق الوکالت اولین سوال بسیاری از موکلین و مراجعه کنندگان است.باید بدانید که تعرفه حق الوکاله در پرونده های مالی 10 درصد خواسته است .برای مثال اگر شما 100 میلیون تومان طلب داشته باشید تعرفه وکیل 10 میلیون تومان است .البته طرفین می توانند در این مورد توافق کنند و مبلغ بیشتر یا کمتر از تعرفه دریافت کنند.

در پرونده های کیفری مبلغ حق الوکاله به صورت توافقی بین وکیل و موکل تعیین می شود .همچنین  وکلا بر اساس تعرفه های موظف به پرداخت مالیات هستند


مجموعه پرسش و پاسخ

ما با ارائه خدمات وکالت برای همشهریان اسلامشهری به بهترین شکل از حق‌وحقوق موکلین خود دفاع می‌کنیم.