شرایط تغییر سن چیست؟

تغییر سن در گذشته نسبت به امروز، کار ساده‌تری بود. بسیاری از ورزشکاران، هنرمندان یا افراد عادی معمولاً سن خود را در شناسنامه کاهش می‌دادند. البته برخی از افراد واقعاً سن واقعی خود را در شناسنامه نیز کاهش می‌دادند، اما بیشترین موارد برای سوءاستفاده از این امر اتفاق می‌افتادند.

اما امروزه، تغییر سن به سادگی گذشته نیست. قوانین و شرایط خاصی برای انجام تغییر سن افراد در شناسنامه تعیین شده است. در صورتی که کاهش سن کمتر از ۵ سال باشد، این موضوع در صلاحیت دادگاه قرار می‌گیرد. اما برای موارد بیش از ۵ سال، این مسئله در صلاحیت هیئت تشخیص ثبت احوال خواهد بود.

در صورتی که شخص تقاضای کاهش سن کمتر از ۵ سال داشته باشد، باید از طریق ارائه دادخواست از طریق مراکز خدمات قضائی و با تنظیم استشهادیه، اقدام به درخواست نماید. طرفیت دادخواست اداره ثبت احوال خواهد بود. در ادامه، دادگاه شخص را به پزشک قانونی ارجاع می‌دهد. پزشک قانونی آزمایش‌های تراکم استخوان و آزمایش موی سر را انجام می‌دهد. این آزمایش‌ها به پزشک قانونی کمک می‌کنند تا سن واقعی شخص را تعیین کند و به عنوان سند محکمی برای تصمیم‌گیری دادگاه استفاده شود.

با توجه به اینکه طرف دیگر دعوا اداره ثبت احوال است، این اداره نیز وکیل و نماینده قانونی خود را در دعوا تعیین می‌کند. دادگاه در زمینه تغییر سن بسیار سخت‌گیر است، به‌طوری که حتی اگر دادگاه اولیه رای به تغییر سن دهد، نماینده اداره ثبت احوال اعتراض می‌کند و احتمالاً در دادگاه تجدیدنظر، رای نقض خواهد شد و رای دادگاه اولیه را تأیید نمی‌کند. در اغلب موارد، حتی اگر شخص رای دادگاه اولیه را داشته باشد، دادگاه تجدیدنظر رای را نقض می‌کند؛ زیرا روشن شده است که بسیاری از افراد، به‌خصوص خانم‌ها، برای بهره‌مندی از مزایای خاص، اقدام به درخواست کاهش سن در شناسنامه می‌کنند، در حالی که سن واقعی شان در شناسنامه درج شده است.


مطالب سایت

ما با ارائه خدمات وکالت برای همشهریان اسلامشهری به بهترین شکل از حق‌وحقوق موکلین خود دفاع می‌کنیم.