مدت زمان رسیدگی به شکایت

مدت‌زمان رسیدگی به شکایت معمولاً به عوامل زیادی بستگی دارد. این امر می‌تواند از چند ماه تا چند سال به طول بیانجامد و بر اساس نوع شکایت یا نوع جرم و شرایط شعبه رسیدگی متغیر است. برای مثال ممکن است یک پرونده در 30 روز به سرانجام برسد (مانند طلاق توافقی) و پرونده‌ای دیگر چند سال طول بکشد. (مانند پرونده‌های کلاه‌برداری و قتل). در زیر چند عوامل که در مدت‌زمان به سرانجام رسیدن پرونده تأثیر دارد را ذکر می‌کنیم.

شلوغی شعبه رسیدگی: شلوغ بودن یا خلوت بودن شعبه رسیدگی تأثیر بسیاری بر مدت‌زمان طول کشیدن پرونده دارد. برای مثال ممکن است یک شعبه شلوغ باشد و وقت رسیدگی سه‌ماهه بدهند و یک شعبه خلوت باشد و وقت رسیدگی یک ماه به طرفین بدهند.

شرایط قاضی شعبه: پس‌ازاینکه برای پرونده‌ای زمان مشخصی صادر شد ممکن است در آن روز برای قاضی پرونده مشکلی نظیر بیماری و ... پیش بیاید و ایشان در محل شعبه حضور نداشته باشند و بالطبع جلسه دادگاه به‌روز دیگری موکول خواهد شد.

توضیحات خواهان در پرونده: برخی جلسات هست که نیاز به توضیحات خواهان دارد و در صورت عدم حضور خواهان، قاضی دادگاه را به جلسه دیگری موکول کند.

کیفری یا حقوقی بودن پرونده: در برخی پرونده‌های کیفری ممکن است نیاز به بررسی‌های بیشتری باشد و به دلیل اینکه ممکن است رأی اشتباه صادر شود باید بررسی‌های بیشتری انجام شود. برای مثال پرونده‌های قتل ممکن است چهار یا پنج سال زمان‌بر باشد ولی در پرونده‌هایی که ادله دعوا مستدل باشد نیاز به تجدید چند جلسه نیست.


مطالب سایت

ما با ارائه خدمات وکالت برای همشهریان اسلامشهری به بهترین شکل از حق‌وحقوق موکلین خود دفاع می‌کنیم.